Bezele de trandafiri


O reteta pe care o fac in general toamna, cu ultimele flori ale trandafirilor, dar se poate face oricand, fiind delicioase.
Ingrediente
-zahar tos
-petale de trandafiri subtiri
-albus de ou
Se inchinge cuptorul din timp. Se bat albusurile de ou pana sunt foarte tari. Se ia petala de trandafir, se da prin albus, luand cat mai mult pe petala, apoi se da prin zahar, si se pune pe tava tapetata cu hartie de copt. Se baga apoi la cuptor, la foc minim, eventual cu usa intredeschisa, ca la bezele, si se alasa pana se usuca.Se lasa in tava sa se raceasca,dupa ce sunt complet racite se pun in cutie de carton, sau intr-un borcan inchis ermetic. Se mananca asa cum sunt dar sunt extrem de bune si pentru decorarea torturilor si a prajiturilor, avand si o culoare frumoasa, data de petalele din interior.

2 comentarii:

Silvia spunea...

Nu am mancat niciodata, ar trebui sa incerc!

David Octavian spunea...

Si eu la fel.

Trimiteți un comentariu