De citit 1

Fiindca incet incet gradina se pregateste de iarna, am mai mult timp de citit, si imi pregatesc stocul.
Ma gandeam sa prezint cartile care mi-au schimbat total perceptia despre trandafiri. Carti bune, serioase, executie deosebita, pasiune.
Carti despre trandafiri, pe care le citesti nu numai pentru informatie, ci pentru pasiunea cu care au fost scrise, pentru minunatele fotografii, pentru hartia pe care iti vine sa o mangai. Carti pline de informatie adevarata, dar si frumoase, carti de drag.



Asa o carte este Classic Roses de Peter Beales.
Peter Beales este un pasionat, dar si un erudit. Cartea este o adevarata enciclopedie,nu e o carte de poseta.
Format A4 , are 500 de pagini, cu peste 600 de fotografii impecabile.



Are un capitol destul de mare cu folosirea si integrarea trandafirilor vechi in peisaj, cu folosirea lor ca bordura, grupuri pe arcade sau ziduri.



Trandafirii sunt impartiti pe familii cu o harta la inceput cu aria initial a raspandirii soiurilor de baza. Apoi, fiecare capitol are descrierea celor mai reprezentative exemplare cu bune si cu rele, cu impresii, cu date despre cultivare.



Are si un capitol mare despre ingrijire, taieri, pregatire de iarna. Un subcapitol destul de consistent este despre boli si daunatori, cu o mare atentie acordata Virusului mosaic, care se raspandeste mult in ultima vreme.



O lucrare enciclopedica dar care poate fi citita si de amatori dar si de cei mai avansati cu mare placere, Peter Beales fiind un nume in lumea iubitorilor si crescatorilor de trandafiri.

11 comentarii:

Dani P. spunea...

Cartea asta ai comandat-o in Anglia, nu ?
E ca o Biblie a trandafirilor. Ma pui pe ginduri, am o mare slabiciune spre carti, iar daca mai sint si despre trandafiri ...
CD-ul cu demonstratia taierilor la trandafiri, l-ai luat ? Desi am citit o multime despre asta, tot o mai iau razna si gresesc ...

Corina spunea...

Da, din Anglia.In Romania se poate cumpara si de la Okian.
Este extrem de sistematic facuta, de lamuritoare si de detaliata. Ce e interesant e ca e si foarte frumos scrisa. Deci nu e deloc plictisitoare.
Nu, n-am luat CD-ul. Ma intereseaza cartile, carti din care sa ma lamuresc si sa invat mai ales la familiile clasice. Cartea merita toti banii.E splendida.

Dalia spunea...

Da, e o carte buna. Asta si cu cea a lui Graham Thomas le am si eu. Cand le-am primit, le-am rasfoit cap-coada si acum am inceput sa le iau usurel.

Corina spunea...

Excelent, aia a lui GT e mai serioasa,fara poze prea multe. Insa e o bijuterie, cu informatii multe, povestite pe indelete, sper sa-ti faca placere sa o citesti incet, ca sa poti sa o intelegi E asa de plina de date ca e greu sa o iei repede, aproape imposibil

Dalia spunea...

Da, asa e. Trebuie luata incet. Deocamdata sunt la "Classic Roses", insa imi mai arunc un ochi si in cealalta, din cand in cand.

Unknown spunea...

Da' un rezumat nu poţi sa faci la cartea asta?
Pentru cei care sunt mereu pe fuga.......

Corina spunea...

Ha, aha, asta chiar ar fi ceva inedit!

Annamaria spunea...

Cred ca aceasta carte e o comoara la casa omului ,eu ma delectez cu Trandafiri cu parfum ,ca doar asta am :-))))

Corina spunea...

E si aia un inceput, dar poate gasesti prima carte a autorului, e putin mai altfel. Mai completa.

Claudia spunea...

Am vrut si eu zilele astea sa o comand, dar la okian si e cu livrare in 2-4 saptamani, iar eu in 3 saptamani voi fi departe, asa ca o las pentru primavara. Desi tare bine ar fi fost sa am la iarna ce studia! Am vazut ca au si 'A passion for roses'- scrisa de Marianne Majerus si Peter Beales. De ea stii ceva, merita cumparata ca o completare?

Corina spunea...

Claudia, A passion for roses, este un fel de declaratie de dragoste , este cartea care mi-a mers mie la suflet si m-a facut sa vad trandafirii vechi cu alti ochi. Desi vorbeste despre soiuri, aranjare, etc, este scrisa cu atata dragoste ca te cucereste. Intai spune exact cum a ajuns sa iubeasca trandafirii si cum s-au strecurat incet incet in sufletul lui.
Aceea e intr-adevar o carte de citit iarna la gura sobei!

Trimiteți un comentariu