Dublin Bay

Ca de obicei, nu-i dupa cum se planuieste.
Am avut in minte sa fac un fel de zid de trandafiri spre zona de legume, sa nu admire tot omul varza si ridichile cand intra la mine in gradina.
In Parcul Herastrau sunt aleile de trandafiri, flancate dreapta stanga de niste coloane cu lanturi grele de fier, pe care se intind nonsalant niste trandafiri. Spectacolul e minunat, degajat, un aer de natural, asa ca mi-a ramas ideea si am facut si eu ceva, care prinde ideea si atat, nu e deloc asemanator. M-am gandit la niste uratori proveniti din Th, care nu au atatea ramuri si pot fi cat decat limitati.
Mi-am ales trandafirii ,si am asteptat minunea.



Da, insa trandafirul asta mi-a stricat toate planurile. N-are nimic de urcator TH.
E un urcator atat de florifer si de bogat, incat aproape darama sforile, mereu trebuie sa fiu cu ochii pe el sa-l leg, sa-l tai, fiindca e o masa mare de flori si de ramuri.
Ca sa nu vorbesc ca, fiind de-a lungul aleii, la ceva distanta, e drept, lasat o luna fara supraveghere deja impiedica mersul pe partea aceea.
Nu se imbolnaveste, nu se degarniseste masiv la baza, nu-l intereseaza ingrasamantul. E un rosu mediu, putin ciclam,nu are rosul acela flacara al lui Danse du Feu, floarea se arde parca putin pe margini, floare dubla mare.



Provine din Altissimo X Bantry Bay, creat in 1975.
Este o creatie Samuel Darragh McGredy IV, in Noua Zeelanda, deci e creat sa reziste la vreme umeda si rece. Unul din bunici este New Dawn.
Parfumul este mediu spre slab, dar nici nu ma intereseaza la asa o minunatie de trandafir.
Merita,, desi e rosu, poate cea mai comuna culoare la urcatori, dar e un spectacol si e extrem de sanatos.

10 comentarii:

Dalia spunea...

Imi place cum arata rosul asta, cald. Iar ramurile par elastice si se intid ca niste ghirlande. Nu prea am dat atentie soiurilor urcatoare rosii, dar parca din ce-mi amintesc, cred ca trandafirul asta a fost de cumparat pe la supermarket (sau ma insel?). Daca va apare in primavara, cu siguranta am sa-l iau. Eu il am pe Amadeus, pe rosu, frumos, n-am ce zice, dar are un rosu mai inchis si ramuri mult mai rigide.

Mihaela spunea...

Poate daca ai face un suport de sustinere din fier din cateva bare paralele, ar fi mai rezistent.Mie mi-a placut si trandafirul rosu, dar si cel rozaliu de alaturi, il pune in valoare pe cel rosu, dar e si frumos.Cel roz s-a intins el, chiar si pe sol, la poalele celui rosu sau sunt mai multi trandafiri roz?

Corina spunea...

Jos este Rusticana lui Wagner, eu ii zic trandafirul cu floare de măr.

Dana spunea...

Corina, cate frumuseti mai ai ascunse in gradina ta? De fiecare data ma surprinzi cu cate un alt trandafir, si fiecare este o personalitate aparte in gradina ta. De data asta, am spus cu voce tare: "WOW!"

Masha spunea...

Dublin Bay is such a wonderful rose, thank you for the post and lovely pictures.

Corina spunea...

Thank you Maha, it is indeed a great rose.

Corina spunea...

Sorry, Masha, I forgot a letter.

anasstasia spunea...

Nu stiu exact ce ai planuit, insa mie imi place mult ce a iesit.Este un spectacol!

Corina spunea...

Multumesc, ma bucur ca iti place.

Unknown spunea...

Buna ziua!Trandafirul Dublin Bay unde trebuie plant in plin soare s-au la umbra?Va mulțumesc!E un superb😘

Trimiteți un comentariu