Judith

Floribunda romaneasca, creatie Stefan Wagner.



Florile sunt medii, galben pal, ca o crema de vanilie, putin onduate, dand un aspect frumos tufei. In general nu-mi plac trandafirii galben pal, fiindca in soare florile devin aproape albe, decolorate.



La asta nu se intampla asa, si imi place mult ca merge aproape cu orice culoare, nefiind strident.
Tufa este de vigoare medie, ajunge pe la 60cm, deci ar merge si in strat alaturi de perene si ca grupaj de tufe. Infloreste bogat si cu o remontanta excelenta, desi e ceva mai sensibil la ger vad ca e foarte multumit la mine in gradina. A fost atacat discret de patare neagra, dar putin si doar la sfarsit de sezon.



Tufa ramane compacta, ramurile drepte imbraca cu flori, care stau in sus pe tija, lastarii din valul doi sunt in dimensiunile tufei, nu se lungesc prea mult.
Parfumul este slab.

6 comentarii:

Annamaria spunea...

Pacat ca nu se mai gaseste :-( asta e trandafirul care poate numele sotiei lui Wagner ,daca nu insel ! Luna trecuta am fost la Unirea dar nu-l aveau !

Dana spunea...

Imi plac foarte mult trandafirii galbeni, dar trebuie sa fie un galben profund, catifelat. A doua poza este superba, ai prins atat de bine toate detallile, e o poza ca de reclame. Nu ti-e dor de florile verii? Toate cele bune, Corina!

Corina spunea...

Da, asa este, dupa numele sotiei creatorului.
Anamaria, in vara poti sa-mi ceri butasi.

Multumesc Dana, desi nu prea stiu sa fac poze, fac atatea ca iese cate una buna!
Da, mie- dor si de florile verii, dar pe mine ma fascineaza si toamna si iarna, enorm de mult. Doar perioade ca asta, si apoi parea din primavara cand se duce zpada dar inca nu-i nimic verde, astea imi plac mai putin. Pana acum m-am tot minunat de culorile frunzisului, si acusi vine zapada, n-am timp sa-mi fie dor prea tare.

Mihaela spunea...

Fotografiate de aproape ,toate florile de trandafir sunt frumoase, inclusicv la trandafirasii pitici. Dar parerea mea e ca un trandafir de gradina este frumos , daca formeaza si o tufa frumoasa ,daca infloreste mai bogat si eventual si repetat.
Floarea acestui trandafir Wagner are o culoare foarte frumoasa.Si bobocul este frumos.

Corina spunea...

Mihaela, ai perfecta dreptate, de asta eu m-am indepartat de teahibrizi.
Pentru mine, o tufa de parc, cu ramuri arcuite, incarcate de flori, e acum intr-adevar ce doresc eu de la trandafir.
Chiar si floribundele astea cu flori prezentate vertical, parca sunt vaze cu flori, ma cam lasa rece. Bineinteles, sunt si exceptii.
Dar cand il vad pe St Swithun-preferatul meu englezesc de pana acum, ma unge pe suflet.
Sa revin. Judith asta e ca o bila de flori,a re cam acelasi stil cu Bonica, iar florile alea cu petale ondulate sunt foarte feminine, delicate.
Dupa mine e un trandafir foarte reusit, care merge bine oriunde si nu pune probleme. Sa stii ca eu am impresia ca sunt putini trandafirii care merg si in strat si ca grupaj pe gazon, din cei mai mici.

Cristina spunea...

Frumos trandafir.Si rar intalnit in colectii.La putine zile dupa 1decembrie va pot implora la un butas?

Trimiteți un comentariu