Yolande D'Aragon

Un Hibrid perpetual creat de Vibert in 1843.
Flori destul de mari, la inceput cupate apoi se deschid complet, extrem de batute si cu un mic mijloc verde, care le face doesebite. Au un fel de veselie in ele florile alea mari, ca niste pompoane de fetite.



Trandafirul in sine nu e asa, sa te dea pe spate. O floare clasica de trandafiri vechi batuta, roz mediu, aproape nu se decoloreaza deloc, un atuu pentru un trandafir roz.Insa mirosul e imbatator, dulceag, patrunzator, si se raspandeste departe.



Fata de alti trandafiri pe care i-am folosit ca tufe de gard, are nevoie de ceva atentie. Ramurile cresc destul de vertical, si din cand in cand trebuie controlat si legat de suport,orizontal, ca sa se umple de flori pe toata lungimea ramurii.
Frunzisul este verde mediu, semimat.



Infloreste extrem de bogat in primul val, mediu in valul doi. Ca de obicei, nu am taiat florile ofilite din valul doi , si m-a raspalatit cu puzderie de macese portocaliu intens, ovale si destul de mari.
Are si ceva umbra in cursul zilei asa ca a facut o frunza doua cu patare pe la sfarsit de august, dar in general a fost extrem de sanatos , nu are probleme deloc cu gerul, e pe malul apei si titusi nu i-a degerat nici macar un varf de ramura.



Desi am vazut ca pe HMF e dat la 1.50 m al meu are in jur de 1.70 lungimea ramurilor, ceea ce e interesant avand in vedere ca, fiind zona rece, majoritatea trandafirilor mei stau sub limita maxima.



Dupa mine e un trandafir ideal pentru a fi folosit in grupuri de arbusti decorativi, pe langa care ai o alee sau pe langa care treci mai des, fiindca parfumul e ametitor.

11 comentarii:

Dani P. spunea...

Oh, oh, ultima poza mi-a taiat rasuflarea ... Ce val de flori !!! O splendoare !!!

Dana spunea...

Wow! Dar trandafirul asta este superb!florile chiar seamana cu un pompon si chiar daca sunt roz, nu m-ar supara sa-l am in gradina. Imi place sa-ti citesc postarile, invat sa apreciez din ce in ce mai mult trandafirii.

Mihaela spunea...

E foarte frumos.Cum de scapa florile care ies afara prin gard, catre strada , ca vad ca si soseaua (apa nu vad eu) e in apropierea lui?

Corina spunea...

Nu e sosea, e o iluzie optica, de fapt ala este peretele indiguit al apei. Daca te uiti cu atentie in stanga, vezi putin sin luciul apei. Eu sunt cu gardul chiar pe mal, aoi e apa si apoi peretele malului pe care l-ai considerat sosea. Florile scapa pentru ca nu poti merge pe langa gard, nu e loc.

Claudia spunea...

Frumoooos!
In ce sens nu te da pe spate? Mie mi se pare frumoasa floarea, tufa...ramane sa constat. Micutul meu l-am plantat sub un prun, in livada, din cate va ca s-a dezvoltat la tine prevad ca voi avea probleme cu taiatul prunului primavara!

Corina spunea...

In sensul ca nu e ceva cu floare deosebita, e roz, deci mai obisnuit, insa foarte frumos, Ceea ce-mi place e ca are florile mari, de ex mult mai mari ca Rose de rescht, si extrem de parfumate.

Mihaela spunea...

Am rasfoit blogul pana la data primei publicari si parca nu-mi amintesc sa fi vazut trandafir Filipes Kiftsgate. Ai renuntat la ideea de a-l aduce in gradina ta?

Corina spunea...

Nuu, cum sa renunt, e una din cele cateva idei fixe ale mele!
Am facut un schimb de butasi pe HMF si cred ca s-a prins, insa in vara nu a inflorit. Sper ca vara urmatoare sa pot sa spun ceva despre cum creste, dar oricum va fi mic. Asa mai am cateva noutati in gradina, dar sunt prea la inceput nu am ce spune despre comportamentul lor, mai am de asteptat.
Eu chiar abia astept ca un Kiftsgate sa se catere pe terasa de la lac si pe magazie, facand pereche cu glicina de pe partea cealalta.Cred ca va fi un spectacol.

Claudia spunea...

Foarte frumos, abia astept sa vina primavara sa ma bucur in gradina, am si eu ceva trandafiri insa nu cresc foarte mari, cred ca este soiul de asa natura!

Anonim spunea...

buna , unde as putea sail gasesc pe ,, yolande d' aragon , m-ati inebunit cu descrierile, culorile , parca nu mai am rabdare pana in primavara. Deosebiti trandafiri dvs. felicitari . savin_amalia75@yahoo.com

Corina spunea...

Claudia, poate fi soil, poate ca nu le place ceva...mai stii cum ii cheama?
Anonim, incearca la Petrovick Roses.
Multumesc pentru aprecieri

Trimiteți un comentariu