Bujorul arbustiv

Ca toata lumea, am fost surprinsa acum ceva vreme cand au aparut bujorii arbustivi pe piata. Habar n-aveam ca exista asa ceva, niste bujori ca niste arbusti, care isi pierd frunzele toamna dar structura lemnoasa ramane pe pozitie, ca la
orice arbust obisnuit.
Cativa infloresc si la mine in gradina, desi sunt putin tufliti dupa ploile aste.

Guan Shi Mo Yu



High Noon


.
Feng Dan Bai


.Necunoscut



Yan Long Zi



Can Zhi Hong

A fost floarea imperiala preferata, de peste 1500 de ani, si a fost declarata oficial ca floare nationala a Chinei in 1994.

Orasul Luoyang, fosta capitala imperiala si cunoscuta sub denumirea de "vechea capitala a celor 13 dinastii", este o zona faimoasa pentru cultivarea bujorului arbustiv, si devine un spectacol in perioada lor de inflorire. Luoyang este primul centru de cultivare a bujorului arbustiv pentru comercializare si cel mai vechi din lume.

Dupa toate astea, am fost surprinsa sa descopar in Cluj, un paeonia suffruticosa de peste 50 de ani, dar din pacate nu era inca inflorit. Pozele nu sunt foarte reusite, nu aveam loc acolo sa fotografiez prea bine, dar e interesanta marimea tufei. Avea in jur de 1.80 m inaltime.

1 comentarii:

Dani P. spunea...

Pentru bujorii astia ,te invidiez, Corina. Cred, ca sint fantastici. La noi nu circula asa ceva... Dar, o sa fac pe dracu-n patru si o sa gasesc eu . Nu ma las inselata de fotografii - am vazut cum sint in realitate...

Trimiteți un comentariu