Minune mov

Nu ma stapanesc in nici o primavra, si fac sute de poze cand infloreste glicina. Ma fascineaza masa asta de ciorchini lila, parfumati, asezati cuminti unul langa altul, dand un efect impresionant.

Secretul florilor sta, bineinteles, in taiere. Se taie prin august, cand se scurteaza lateralele la jumatate, apoi primavara devreme, se scurteaza toate lateralele, deci si cele aparute dupa prima taiere, la trei ochi.


Prin magazine se gasesc doua tipuri, W, sinensis si W,floribunda, respectiv cea nativa din China si cea nativa din Japonia. W. floribunda are ciorchinii florali mai lungi cu ceva decat cealalta.
Exista insa in lume si cultivaruri deosebite, cum ar fi Kyushaku, care are flori ce pot ajumge cateodata si la 1.5m lungime.


Gradinarii prefera totusi W.s, deoarece ciorchinii se deschide deoadata, inaintea pornirii frunzelor. La W.f., florile se deshid treptat pe masura ce apar si frunzele.

Pastaile cu seminte sunt extrem de decoartive toamana si iarna, fiind parca invelite in catifea.Atenti insa, sunt foarte otravitoare!

5 comentarii:

Cristian B. spunea...

In prima imagine parca este un taram de poveste sau de vis. Ireal de frumos :D

Corina spunea...

Multumesc, e doar o gradina de tara.

Unknown spunea...

O gradina de ţara,da?
Dar cat farmec are.

anasstasia spunea...

Chiar ca este de vis. Un vis pe care il am si eu, insa deocamdata este departe. Ma bucur insa pina atunci de raiul tau.

Corina spunea...

Visele tale vor deveni realitate, chiar daca ti se par mai indepartate. Cand ma gandesc cand era totul o mare de noroi, parca au trecut clipe, nu ani.

Trimiteți un comentariu