Pista de aterizare

Nu imi mai stropesc cu chimicale gradina de ceva timp.
A fost destul de greu sa renunt la obiceiuri, la listele cu program de prevenire, la organizarea facuta.

Dar cel mai greu a fost sa-mi treaca frica. Oare nu o sa imi fie atacata gradina de tot felul de daunatori? Oare nu o sa fie trandafirii cuprinsi de toate bolile pamantului?
Insa natura are echilibrul ei, si daca o lasi, face ce stie mai bine.
Si asa am ajuns pista de aterizare, spre bucuria mea.....


Phymatodes testaceus

Ea crede ca nu o vad, si-a ascuns capul si gata!



Xylocopa violaceea

E plina glicina de bazaitorii astia frumosi, cu aripi cu irizatii albastre. Cand trec pe sub ea, am senzatia ca am pornit motoarele, asa un scandal fac.Dar sunt buni polenizatori, e bine sa-i ai in gradina, si nu inteapa decat rareori, sunt pasnici. Deh, baietii in actiune!


Harmonia axyridis

Si ce incantata am fost ca domanisoarele au venit si s-au pus pe treaba, la devorat puricii astia! Sunt plini trandafirii de ele. Se stie ca sunt adevarate devoratoare de afide.



Dar, bineinteles, aseara le-am ajutat si eu si am pus furtunul cu jet pe varfurile trandafirilor, si am facut curatenie.
Mai gasesc ele sigur ceva de facut.

3 comentarii:

cristina spunea...

faci niste fotografii minunate.

Dani P. spunea...

Ce-mi place, ca nu dai cu chimicale. Eu am stropit o singura data, pe vremuri, cind aveam cinci trandafiri in balcon. M-am lecuit, dupa prima experienta ! Natura stie ce face...

Anonim spunea...

Mie mi-i ataca fainarea rau de tot daca nu stropesc... si rugina mi-a distrus un trandafir mov. Constanta e umeda si fainarea face ravagii la mine
Multumesc Corina ptr sfaturile despre urcatori
Adriana

Trimiteți un comentariu