S-a deschis sezonul



Cursa a inceput si, asa cum ma asteptam, prima floare a aparut pe Rugosa rubra. Un trandafir spinos, bun de gard viu, cu flori simple ciclam.



Florile trec repede, insa sunt atat de multi boboci ca nu se observa, planta e plina de flori pana la primele geruri.



Imi place mult la rugosa felul in care isi prezinta boboci, cu un mot in varf, rasucit elegant, foarte temperamental dupa mine. E o eleganta anume in rasucirea aceea.



Mare atentie la plantare, fiindca are obiceiul sa cucereasca teren, si, chiar pe un portaltoi, daca e ingropat putin la baza, lastareste imediat lateral si formeaza un gard viu impenetrabil. Noroc ca vreau sa umplu o zona cu ei, unde sa vad si macesele toamna, ca altfel ar fi o problema.


Toamna se coloreaza frumos in galben, si cu contrastul maceselor mari,ca niste rosii cherry, e foarte decorativ.
In primii ani e bine sa fie lasat in pace, fara taieri, facand doar pe cele de indepartare a ramurilor bolnave, inghetate, ranite.
Este ideal pentru un gard viu colorat, parfumat, cu macese decorative toamna. Se indeseste si lastareste singur, nu necesita ingrijire si spinii lui asigura protectia. Iar parfumul imbatator e greu de gasit la alt tip de gard viu.

.

Atentie insa, necesita un sol ceva mai acid si nu suporta stropirile chimice.
Un adept al curentului bio, nu?

3 comentarii:

Dani P. spunea...

Arata incredibil de sanatoasa !!! E simpla si frumoasa. Imi aminteste de Cistus...

Constanta spunea...

Buna ziua,
Am vazut prima oara acet trandafir in parcul central din Vatra Dornei, m-a incantat parfumul lui, o sa incerc sa-l achizitionez la toamna, sa vad de unde ?!
Frumoase flori aveti, felicitari !

sandaveturia spunea...

Pai cum de unde? Din Parcul Central din Vatra Dornei...
Drajoneaza puternic si oricum cei ce ingrijesc parcul au grija sa smulga noii lastari, asa ca nu te va certa nimeni. Bine, fa incercarea la prima ora. ( Eu asa am facut...)

Trimiteți un comentariu