Rosadoll


O floribunda de inaltime medie,cu flori marunte, extrem de florifera si deosebita.
O creatie Stefan Wagner.In primul rand, floarea semiinvolta are petalele inguste ca de margarete, cu un mijloc mic galben, ceea ce imi da impresia ca e desenata pentru o carte de povesti pentru copii.Florile se deschid ciclam putin violet si vireaza imedita ce se deschid complet intr-un violet liliachiu cu tenta pudrata. Totul e accentuat de cresterile noi din varful ramurilor care au o tenta rosietica.
Ramurile lungi au aspect curbat, deocamdata se intinde mai mult lateral, ca un fel de acoperitor. Ramurile sunt batute de flori pe toata lungimea, in buchete. Nu are parfum.Frunzisul e sanatos de un verde mediu, pare a nu suferi de patare neagra sau de altele, cel putin la mine in gradina.
Spinii sunt ciclam intens, foarte asortata treaba, cu frunzisul de la varfuri si cu culoarea florilor.Un trandafir frumos, rezistent, foarte florifer cu remontanta excelenta, cu un singur punct negativ-lipsa mirosului.

6 comentarii:

Claudia spunea...

Foarte interesant trandafir, cumva atipic, cu petalele acelea. Cum spui tu, pacat ca nu are parfum...eu deocamdata sunt fixata pe treaba cu parfumul, am cumparat in Romania prea multi trandafiri cu eticheta 'parfumat' si cand-colo nici vorba, deci deocamdata sunt obsedata sa simt in jur parfum de trandafiri asa ca nu achizitionez cu buna stiinta unul fara miros!

corina spunea...

Din pacate marea majoritate a celor mai mici, folositi ca bordura sunt lipsiti de parfum, dar asta se remediaza alaturand un parfumat cu unul fara parfum.

DANI spunea...

Ce nume inspirat ! Si ce buchete frumoase !
Ma bucur, ca avem oameni inspirati in tara .
Am vazut inca un trandafir de exceptie la tine, Corina - Rusticana . E tot creatia domnului Wagner ?

corina spunea...

Da, si mai am cativa, foarte frumosi toti.Ma refer la cei Wagner.

Masha spunea...

It is very pretty, I love the wavy petals and the profusion of bloom! Thank you for such a great post.

corina spunea...

Thank you Masha, I am glad you like it.

Trimiteți un comentariu