Alegeri de toamna

Ca tot gradinarul serios, toamna am de facut mutari. Incerc mereu sa planuiesc din timp, fac planse, schite, dar tot ajung sa mut.
Aveam de ales niste trandafiri sa acopar un umbrar, unde pun un balansoar. Trebuiau sa fie elastici, floriferi, nu foarte spinosi cu flori mai marunte , fara spini sau aproape.
Si, mai ales, sa se imbine frumos, sa nu fie unul mai viguros si altul mai putin viguros, sa aiba culorile in asa fel incat sa nu fie contrastante, sa intre dintr-una intr-alta.


Cornelia

Si am gasit combinatia perfecta, cred eu. Doi trandafiri cu flori de portelan , mici, delicate, bijuterii din lumea trandafirilor.


Ghislaine de Feligonde

De amandoi am povestit pe aici, insa acum am gasit combinatia perfecta si locul din care sper sa nu-i mai mut.


Cornelia

Unul este Cornelia,un hibrid musk roz cu nuante somonii, iar celalalt este Ghislaine de Feligonde, un hibrid multiflora.


Ghislaine de Feligonde

Sunt minunati impreuna, nu-i asa?

7 comentarii:

Dani P. spunea...

Amindoi infloresc fantastic. Si, daca vrei culori apropiate, sint perfecti impreuna. Seamana mult la floare. Ii stiam pe amindoi, dar acum vad, ce mult seammana ...
Umbrar de lemn sau metalic ?

Anonim spunea...

Flordel,
Amandoi imi plac mult. O sa iasa super!

Corina spunea...

Metalic.
Vreau sa fac un fel de juatate de coaja de ou care sa inluda balansoarul. Pe principiul copertinelor de la carut. Barile semicerc au doua puncte unde sunt prinse toate manunchi iar deasupra se mareste spatiul dintre ele.
Avveam undeva un link dar nu-l mai gasesc. Trandafirii vor imbraca din spate acest umbrar fiindca nu imi place deloc copertina de panza de la el, cea cu care l-am cumparat. In primul rand cand e vant puternic poate sa rastoarne umbrarul, devine ca o vela, si arata si foarte nepotrivit in gradina mea.
Mihai, daca intri pe aici poate mai ai tu linkul ala, ca ti l-am dat si tie.

Dana spunea...

Cred ca deja visezi la primvara viitoare. Vei avea inca un colt de vis in gradina ta.
V-am spus ca tu-Corina, si Dani mi-ati dat imboldul si curajul sa-mi aduc si eu trandafiri in gradina? Molipsitor de frumos!

Corina spunea...

Nu pot decat sa ma bucur ca ai intrat in randul iubitorilor de trandafiri.De aici nu ai scapare.

Rux spunea...

Parca-s frati ,nu alta .
Alegerea perfecta . De ce oare nu ma mir ?

Camelia spunea...

as vrea si eu linkul cu copertina

Trimiteți un comentariu