Nerabdare

A venit primavara, capricioasa si rece.
Bineinteles, toata gradina se resimte, fiind intarziata.
De vreo doi trei ani am schimbat macazul, si am lasat tufele fara sa raresc ramurile, am taiat mult mai lung, doar ce avea semne de uscare sau afectare de ger. In fond, ce sa tot elimin ramuri frumoase din mijlocul tufelor, ca vreau bile nu bete prinse intr-un punct.
Deja la cei care au trei ani cu metoda asta se vede o diferenta spectaculoasa. Cel mai vizibil este, neasteptat, Bonica.
Arata ca o bila de frunze, nu vezi spatii, e ca si cum ar fi invelita in frunze. Nu pare trandafir, ci, de departe, o tufa de buxus. Are insa mii de boboci, se pare ca va fi o nebunie.

10 comentarii:

geodezia spunea...

citi ani l-ai lasat netaiat ca sa iese tufa asa ? nu de alta da necesita si sptiu dar e lucrare faina

Corina spunea...

Nu l-am lasat nici un an netaiat, dar nu am mai scos ramuri din mijloc pentru rarire. Am lasat toate ramurile sanatoase, si le-am scurtat sa ia forma rotunda, cum faci cu buxusul.
Bonica nu e un trandafir mare, asa ca nu e o problema cu spatiul, voi vedea la cei mai mari ce iese.

geodezia spunea...

am avut cumparati de anu trecut din primavra vreo 2 grena de miroseau super . si am reusit sa ii fac o tufa mai inalta . asta datorita faptului ca nu i-am taiat asta toamna si ai postat tu un site cu un crescator de rose care ne spunea cum sa taiem trandafiri . si i-am lasat mai inalti acum s-au umplut de frunze si lastari cu floricele . iup o sa am trndafiri frumosi

Unknown spunea...

Ma bucur ca am posibilitatea sa citesc blogul tau, Corina. Si eu ma pregatesc sa amenajez o gradina. Am multe de invatat de aici.

Corina spunea...

Bine ai venit, deocamdata e un inceput.

Corina spunea...

Ma bucur sa-ti fiu de folos. Multumesc de vizita.

anasstasia spunea...

Ce ma bucur ca ai facut blogul! Mi-ar placea sa vad cite un topic cu fiecare trandafir pe care il ai. Stiu ca ar fi o munca titanica, insa noi toti avem de invatat de la tine.Iti multumim.
Daca numele nu spune nimic sint Anasstasia de pe totalmush.

Antal B spunea...

Superba tufa de Bonica ! Cred ca este cea mai mare tufa de Bonica pe care am vazut-o pana acum , neaparat sa pui fotografii cu ea in floare ! Cam ce dimensini are ?

Marilena spunea...

Superba tufa ! De-abia astept sa o vad inflorita ! Iti multumesc , am invatat de la tine cum sa ai flori pe toata tufa la cataratori , sper sa si reusesc...Am plantat doi cataratori anul trecut si am facut o bolta , la vremea aia mi s-a parut cam "turtita" dar se vede treaba ca tot raul spre bine , o sa-i pot ghida usor sa fie corzile orizontale . Noroc cu Sunphoto , acolo te-am gasit ! Felicitari pentru ce faci !

Corina spunea...

Multumesc, oricand vrei iti dau o mana de ajutor sa ai gradina cum o vrei, ma refer la trandafiri

Trimiteți un comentariu