Sfarsit de vara

Intr-un fel ma bucur mult ca se apropie toamna, fiindca gradina e nemaipomenita in culorile ei calde, dar parca ma despart cu greu de vara, de culorile vesele, amestecate, de verdele luxuriant.



Asa ca am dat o tura cu aparatul in mana, sa mai prind cate ceva. Mai als ca trandafirii au acum culorile mai intense, sunt parca mai concentrati.



Dimineata e roua multa, totul e ud si soarele deja e cumva piezis, molcom. Acum se arata cei mai buni trandafiri la inflorirea de toamna, forma, marime, culoare.



Nici nu mai e atata de lucru, florile nu mai trebuie inlaturate acum, de la inceput de august nu mai e permis nici ingrasamantul, deloc, asa ca e timp de admirat.



Au inflorit si anemonele de toamna, care se unduiesc la ficare pala de vant, foarte gratioase.



Ultimii crini de-o zi -hemerocalis- isi deschid florile frumoase dar efemere.
Acum e o vreme placuta, asa ca dupamiaza batem orasul cu bicicletele, sa mai admiram cateva gradini frumoase, sa ma mai bucur putin de verde. Si am ochit si niste trandafiri tare intresanti.....


8 comentarii:

Unknown spunea...

Cat adevar in cele spuse de tine.
Imi place floarea trandafirului din prima poza,parca vine o lumina din interiorul ei.

Dani P. spunea...

Eu le-am taiat florile uscate, trandafirilor. Toamna e de obicei lunga si reusesc sa infloreasca a doua oara, dupa ce incep ploile in Octombrie. Pe urma, ii las in pace, pina in Februarie.
Intr-adevar primul trandafir e splendid . Si anemonele japoneze ... o frumusete.

Anonim spunea...

Flordel,

Asa este si mie imi place perioada asta cand incepe sa nu mai fie inabusitor de cald, sunt mai putine de facut si mai multe de admirat.

Bicicleta arata super, sa tot faci plimbari cu ea!

Unknown spunea...

Ultima poza este cu totul speciala.
Imi imaginez cum pedaleaza pe acea bicicleta ,o doamna cu un aer non-conformist,mare iubitoare de trandafiri.

Corina spunea...

Mihai, Flordel, multumesc, si eu iubesc aerul nonsalant al acelei biciclete.E si extrem de usoara.
Dani, vorbeam de taierile ultimului val, care acum la mine e inceput. Clima la tine e mai blanda, ai mai mult timp flori.

Claudia spunea...

Ia spune, ce duci tu in cosuletul bicicletei? Are asa un aer nonsalant si lipsit de griji...
Imi place si mie perioada asta, urmaresc puii de randunica din vara asta care se antreneaza pentru marea plecare si se insira cu sutele, seara, pe sarmele de telefonie, la sedinta de seara :) Mai sunt si unii intarziati, in grajdul vecinei e o serie de pui care abia maine-poimaine o sa-si paraseasca cuibul si ma ingrijorez pentru ei daca vor fi pregatiti pentru ce-i asteapta...

Corina spunea...

Claudia, mai e timp pentru puii aia, doar miroase a toamna, nu e inca toamna.

In cosulet duc cumparaturile, de obicei painea de la brutarie.Imi place sa ma duc la piata cu bicicleta mai nou, o iubesc mult.

Florina Ionescu spunea...

Fiecare anotimp are frumusetea lui. E uneori deprimant sfarsitul de vara, dar toamna ne asteapta cu multe alte bogatii si culori in gradina

Trimiteți un comentariu