Rosabunda

Un alt trandafir romanesc foarte reusit, creatie Stefan Wagner, 1972. Provine din Frankfurt am Main si Maria Callas.
Despre primul nu stiu nimic, in afara de faptul ca e o floribunda rosie. Maria Callas este un TH Meilland, care nu e prea rezistent la ger, fiind 7b. Si iata ca Rosabunda a iesit cu o foarte buna rezistenta la frig.
Este o floribunda mai mare, a ajuns la mine in gradina la 1m. Ramurile sunt frumoase, viguroase, drepte,dar se si ramnifica, tufa devenind frumos imbracata. Frunzisul tanar e un rosu cupru, placut.Florile sunt mari spre foarte mari, cu 35 de petale, care sunt putin ondulate pe margine.Bobocii eleganti, amintind de bobocii de teahibrizi, sunt roz intens, se deshid incet, petala cu petala. In prima zi floarea e roz intens, dar in soare puternic se decoloreaza si ia un aspect foarte frumos, fiindca fata petalelor devine un ros mai deschis, iar dosul ramane roz intens.Contrastul asta discret e foarte de efect pe tufa, mai ales la florile astea mari.
Tufa e sanatoasa, frumos garnisita, cu multi spini si frunze mari, sanatoase, verde mediu, lucioase.Are un parfum mediu, placut, parfumul clasic de trandafir.

4 comentarii:

DANI spunea...

Petalele par argintate pe margini . Si tufa arata foarte bine, are crengile elastice si florile cad frumos .

Mihai spunea...

Inca un trandafir pe care din pacate nu am avut ocazia sa-l vad pe viu.
Culoarea florilor imi pare dosebit de interesanta.

Gabi spunea...

Are o forma frumoasa si o culoare deosebita .Si inca e plin de flori

Anonim spunea...

Buna ziua,
Am doi trandafiri pe care nu-i pot determina. As trimite doua fotografii cu rugamintea sa ma ajutati, mai ales ca unul dintre ei aduce putiiin cu trandafirul dumneavoastra.

Maria

Trimiteți un comentariu