Harlow Carr



Un alt englezesc, facand parte din grupa cea mai apropiata de trandafirii vechi, hibrizii de trandafiri vechi.

Dupa mine floarea este foarte vesela, are o forma plata si foarte expusa, insa fara mijlocul acela bombat de la trandafirii vechi. Daca nu as sti ca e un englezesc, as zice ca e un trandafir vechi, dupa floare si tufa.



In primul an am crezut ca e o mare ratare.Ramurile moi, florile cu tije lungi si subtiri, ca niste scobitori, incapabile sa sustina greutatea flori. Anul asta arata simtitor mai bine, deci teoria ca sa il lasi in pace vreo trei ani cel putin aici e buna, asta deocamdata nu si-a aratat adevarata fata.



Florile sunt medii, de un roz destul de tare, cu un parfum puternic de trandafir vechi. Frunzele sunt semimate, un verde mai deschis, frunzele tinere fiind aramii.
Floarea se deschide putin cupat, dar inauntrul ei se vad multe petale inguste, ca si cum ar fi franjurate, si din cand in cand se vad putin si staminele galbene. Culoarea se deschide foarte putin in timp, dar efectul pe tufa este foarte frumos, de umbre si lumini.
Florile au coditele imbracate in spini mici, sunt lungi si foarte subtiri, parca ar fi scobitori. Acelasi tip de codita a florii l-am observat si la Westerland.



Deocamdata nu pot zice nimic despre tufa, e inca imprastiat si destul de moale, dar clar castiga in timp la capitolul postura.
Este un trandafir extrem de frumos parfumat- chiar un parfum mai greu, mai a esenta de trandafir, - care se potriveste cu multe si e usor de imbinat.
Dupa spusele lui Austin ajunge 1.20 x 90.

Plimbandu-ma prin gradina sa fac poze la ce incepe sa infloreasca, a descoperit cat de tare seamana cu Rosa damascena trigintipetala, adica trandafirul de Kazanlik.


Harlow Carr


Rosa Kazanlik

Spinii fini ,drepti si foarte rosii, care se indesesc spre varful ramurii, coditele florilor cu spini pana sus, petalele cu o anume transparenta.. Interesant.


Rosa Kazanlik

4 comentarii:

Dani P. spunea...

Impresionanta floare ! Ingrozitor de spinos ! Ma intreb, cum il tai, ca sa nu te alegi cu niste cicatrici serioase...

Corina spunea...

Spinos dar cu spini interesanti. Sunt altii mai infricosatori totusi.
Am manusi lungi, speciale pentru trandafiri, aproape pana la cot.Altfel as fi numai rani.

Antal B spunea...

Harlow Carr era prezentat foarte grupat la Austin , foarte multe bucati plantate apropiat , plantat in masa . Nu stiu daca individual va forma un arbust grozav , probabil va ramane un fel de aratare labartata dar grupat este extraordinar . Mie imi place foarte mult , cateodata te saturi de vesnicile bile si rozete , pare foarte simpatic cu palarioarele acelea roz !

Corina spunea...

Da, si mie mi se pare vesel si simpatic.
Oriucm fata de anul trecut parca e alt soi.Am patit acelasi lucru anul asta cu St Swithun care in primii ani era ceva execrabil, semana cu un acoperitor.Acum e ferm si cu forma foarte frumoasa.

Trimiteți un comentariu