Masquerade

Desi nu am o admiratie deosebita pentru teahibrizi, datorita problemelor lor cu formarea unei tufe de forma frumoasa, am destui in gradina, fiindca le admir florile.


Masquerade a ajuns intamplator in strat, fiind primit cadou. Este o creatie mai noua Kordes.Interesant mi s-a parut ca nu s-au dezvaluit parintii, e un secret bine pazit.Nu m-am asteptat sa fie asa frumos, si acum imi place foarte mult. Face foarte multe flori, nu se inalta cu tijele pana la cer, isi pastreaza o dimensiune de aproximativ 1.20cm. deci pot sa ii admir florile la un nivel rezonabil.
Ele sunt un roz ciclam pudrat, cu irizatii de mov pal, si cu dosul petalelor verzui, fiind mari si elegante. Rezista chiar doua saptamani in vaza.


Pe langa asta, e sanatos, rezista la gerurile iernii si la viscol, florile nu sufera la ploi sau la frig. Pe total, un teahibrid de incredere, care imi place mult. Poate ca as fi preferat niste flori mai putin plate, mai cu aer de teahibrid, dar poate ca forma asta a florii ii confera si avantajul de a fi decorativ chiar si cand florile sunt deschise la maxim, ceea ce un teahibrid obisnuit nu prea are.

4 comentarii:

Antal B spunea...

Habitusul cum e ? Ramifica mai pe lateral sau urca vertical ?

Corina spunea...

Ramnifica mult mai pe lateral decat un teahibrid obisnuit, voi face poze ale tufei insa acum ploua de trei zile, n-am nici o sansa. Este o tufa care chiar merge plantata si singura.Floarea e mai colorata putin ca in poza, e mai accentuat contrastul.

Anonim spunea...

Flordel,

Frumoasa floarea si culoarea, e un "dusty rose" asa cu un aer de antic.
Cred ca trandafirul care mi-a placut mie la Mandruloc este Acropolis ai lui Meilland, seamana parca la culoare cu acesta.

Corina spunea...

Eu am mari probleme cu redarea exacta a culorii, e un dusty rose cu o idee de mov in el.

Trimiteți un comentariu