O surpriza la cumparaturi




Zilele trecute am fost la Baneasa la o tura de cumparaturi. Aici, un specatacol colorat de trandafiri, dar si o surpriza, un trandafir deosebit alb. Habar n-am cine poate fi, dar e de vis.




Dupa mine sunt putini albi foarte reusiti. Ori nu-si scutura petalele, si, uscaturile alea in contrast cu alb sunt oribile, ori cand se vestezesc putin florile devin urate, galbejii, ori sufera imediat la ploaie.
Unul din renumitii albi fara defecte este cunoscutul Schneewitchen.
Dar si necunoscutul asta.



Desi era o masa de flori ca o spuma alba, de aproape, am observat ca bobocii sunt cu tenta roz, si buchetul are o finete deosebita. Cu rasucirile alea ale petalelor,pare frisca in care cineva s-a jucat cu furculita si a desenat rotocoale. Era un efect extraordinar, desi era plin de masini, m-am tot invartit sa pot sa fac poze fara sa imi taie ineva imaginea.

10 comentarii:

Dani P. spunea...

Foarte probabil, e sa fie Schneewitchen - asa circula in Germania floribunda Iceberg. Seamana foarte mult.Si am vazut si tenta asta roz la Iceberg.

Corina spunea...

Nu seamana, din pacate.Mi-ar fi placut sa stiu cine e. Iceberg e mai aerisit la floare, este un arbust mare, asta e aproape un tarator. Floarea la asta are petalele mai scurte si mai indesate, si nu au transparenta lui Schneewitchen, cred ca sunt mai groase.
Iar asta necunoscut are si particularitatea ca rasuceste fiecare petala, creand senzatia asta de vartej de spuma. Schneewitchen se deschide mai plat, si arata staminele negre. Daca apesi pe poza sa o maresti o sa intelegi ce zic, uite aici si poze cu Schneewitchen
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2344543510099273441YdGMrc?vhost=home-and-garden
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2445436290099273441FxJvOE?vhost=home-and-garden

Corina spunea...

Vad ca nu se deschid pozele decat cu copy paste.

Antal B spunea...

Aspirin Rose , Tantau 1997 . Am zis ! Si-am disparut ca am de facut o operatie !

Dani P. spunea...

Le-am vazut ! Si pe cele puse de tine, Corina , si foto cu Aspirin Rose. Daca le vezi impreuna, e mult mai clara diferenta. Intr-adevar, Aspirin Rose inclina balanta.( Au ramas in pana de idei cu trandafirul asta, n-au putut. sa-i dea un nume mai frumos ? )

Antal B spunea...

E haios numele , Tantau sant foarte mandrii de Aspirin , ei mai au o grupare intreaga pentru spatii publice . Pentru asta au fost creati , ei ii includ intr-o categorie speciala , City Flor . Si se pare ca au succes cu categoria asta ( inclusiv o gramada de bani ) . Nu stiu daca stiti ce sume invart astia 2 Kordes si Tantau , bine Kordes e cel mai mare , pentru ei financiar vorbind , trandafirii de gradina gen Angela sau Augusta sant o mica gluma , asa ... ca sa nu se uite ca sant creatori de trandafiri .

Corina spunea...

Adică te referi la faptul ca ei creaza mai mult pentru spații publice, adică trandafiri ce au efect in masa, mai degrabă decât trandafiri de grădina, care au ca punct de interes tufa in sine dar neaparat si floarea?

Antal B spunea...

Da , trandafirii pentru flori taiate si trandafirii din aceste programe gen "ciy flor" reprezinta grosul banilor .

anasstasia spunea...

Deci este Aspirin Rose? Este foarte frumos, intradevar. Comparatia cu frisca este foarte potrivita.

Corina spunea...

Da, este, mai mult ca sigur.
Si tare ma tenteaza sa iau un butas de acolo.

Trimiteți un comentariu