Paul Lede, Clg.




Un trandafir uimitor. L-as fotografia in fiecare zi.



Desi niciodata nu reusesc sa ii prind culoarea.



E un piersiciu superb, cu nuante de roz pal. Bobocul se deschide chiar piersica tare, apoi se deschide la culoare, si e de un piersiciu pudrat, fiecare petala parca altfel.



Florile sunt uriase, foarte asemanatoare cu cele de Tea, cu un parfum exceptional.



Va fi clar o vedeta, deja e plin de florile astea uriase, cu petalele din ultimele randuri rasucite ascutit, asa cum imi place.
Varianta asta urcatoare este un sport al lui Monsenieur Paul Lede, un Th, si a fost descoperit in 1913.

7 comentarii:

Dani P. spunea...

Aaaa, un trandafir de ceai catarator ! Deosebit ! Are niste culori fantastice si petalele rasucite il fac asa de interesant.Cum il cultivi ? Pe suport ?

Corina spunea...

Este de fapt un teahibrid, nu un tea. Deocamdata are trei ramuri, pe care le-am legat de jos, pegging. Cred insa ca la toamna am sa-l mut sa se catere pe un suport, fiindca florile sunt mari si grele si se apleaca putin, deci trebuie vazut de jos.Nu se pleaca foarte tare ,doar putin.

Antal B spunea...

Eu as spune un teahibrid care aduce foarte bine cu un Tea . Foarte frumos si foarte retro , imi place foarte mult !

Dani P. spunea...

Eu, numai ce l-am vazut am fost sigura , ca e Tea. Florile seamana izbitor ...

Corina spunea...

Da, seamana perfect,si se zice ca parfumul e parfum de Tea.

Antal B spunea...

Poate Paul Lede , teahibridul simplu , are aproape in ascendenta Tea , este totusi destul de vechi . Ma gandesc ca influenta Tea nu era diluata mult fiind vorba de TH vechi . Daca ar fi avut mai multe petale centrale puteai sa juri ca e Tea . Este foarte frumos .

Corina spunea...

In poza a treia vezi cat de frumos se desfac petalele centrale, foarte rasucite, acolo e chiar ca un tea. De asta Dani a zis ca e Tea, normal arata la fel.

Trimiteți un comentariu