Petticoat

Un trandafir Kordes , floribunda, ce iese putin din tipare, datorita petalelor cu margini dantelate. Flori mari albe cu mijlocul crem care chiar merge cateodata spre maro, formand un contrast foarte deosebit.



Tufa este extrem de frumoasa, mereu plina de flori, cu ramuri rigide dar destul de lungi, luand repede forma de arbust adevarat. In primul an m-am enervat, florile erau mici si ciudate, ca si cum nu reuseau sa pastreze o simetrie, chiar ma gandeam oare trandafirul asta vrea sa faca florile patrate sau ce naiba are. Deja din anul doi s-a aratat la fata, si ce ma incanta sunt si ramurile rigide si bine asezate. A atins deja 1.10m, are frunzisul sanatos si lucios, verde inchis, specific Kordes, e intr-adevar un trandafir de cea mai buna calitate. Efectul pe care il face cand e in floare e deosebit, parca e acoperit cu dantela, asta din cauza petalelor cu marginile dantelate.
Pe mine evolutia asta m-a pacalit putin, pentru ca nu ma asteptam sa fie asa inalt aici, trebuie sa regandesc putin zona din cauza asta.



Nu prea inteleg cum, dintr-un trandafir problematic cum e Margaret Merill, destul de sensibil si mofturos, a iesit in urmatoarea generatie un trandafir cu asemenea rezistenta.

4 comentarii:

mflorian spunea...

Referitor la înflorirea anemică şi ciudată din primul an: din modesta mea experienţă am observat că trebuie să aşteptăm cam 3 ani după ce plantăm un trandafir, pentru a-l vedea aşa cum este el cu adevărat (înflorire, habitus, rezistenţă etc).

Corina spunea...

Da, si eu am senzatia ca abia de catva timp incep intr-adevar sa imi inteleg trandafirii.

claudia spunea...

E foarte frumoasa floarea asa dantelata, efectul vizual e deosebit. Daca si tufa e frumoasa atunci e grozav. Cum sta cu parfumul?

Anonim spunea...

Flordel,

Imi place cu petalele acelea dantelate, are si o floare foarte bogata. Daca creste ca o tufa inalta atunci este bun pentru mine! La mine mirosul este un bonus, nu o cerinta obligatorie. Efectul vizual mi se pare mai important.
Am observat ca la mine Herkules (pe care l-am mutat ca nu-l puteam suferi) a inceput de anul acesta sa faca flori mult mai mari si mai multe, mai bine formate, inclusiv cu mov-rozul acela pe margini. Deci clar trebuie asteptat cam 3 ani la un trandafir ca sa vezi ce poate produce.

Trimiteți un comentariu