Zephirine Drouhin

Creat de Bizot -Franta in 1868, din parinti necunoscuti.



Un bourbon foarte frumos si foarte infloritor. Este destul de intalnit in randul cultivatorilor de trandafiri, chiar daca nu au o pasiune pentru trandafirii vechi, deoarece are o calitate neasteptata, nu are spini.



Frunzisul este mat si de un verde mai deschis, ceea ce pune mult in valoare florile de un roz mediu.

Florile sunt duble , mari, cu un aer de floare de teahibrid,curband petalele exterioare la deschiderea completa. Se umple de flori si are un aer foarte select cu florile alea involte si cu frunzele mai deschise la culoare.



Ramurile sunt lungi, mediu la rigiditate, cam de doi -trei metri lungime. Se pot arcui destul de usor, chiar si dupa ce se lemnifica, insa nu au versatilitatea unui rambler.
Parfumul e exceptional, greu si dulceag, un adevarat bourbon, umple aerul. La mine nu a avut sensibilitati, desi sta la gardul dinspre rau si are si umiditate mare si vanturi reci. Este extrem de sanatos si viguros, nu ii aplic nimic altceva decat doua ingrasari cu mranita pe an. Sanatos, florifer, nu necesita efort, este frumos daca e lasat in pace, doar admirat. Desi aveam ceva emotii, fiind in zona ploioasa, cu privire la patarea neagra, mare vedeta la mine, e perfect sanatos.

Poate fi condus ca urcator sau lasat tufa putin plangatoare. Ajunge cam la trei metri inaltime ca urcator.

6 comentarii:

Antal B spunea...

Frumos ! Este remontant ? Intreb pentru ca l-am vazut descris ca neremontant dar pe HMF e dat ca remontant .
Foarte interesanta lipsa ghimpilor , parca e ciudat un trandafir asa , ciudat in sensul bun :)

Antal B spunea...

Sper ca faci poze . Acolo unde esti acum . Si cu habitusurile . Ca doar nu te-ai dus acolo ca sa prezinti vesnicul Zephirine Drouhin . Atat iti trebuie sa nu faci ... :)

Dani P. spunea...

Intr-adevar un trandafir frumos. L-am vazut de aproape, dar exemplarul tau ma impresioneaza mai mult.

claudia spunea...

Eu il comandasem in primavara, in ghiveci, dar se vede treaba ca l-au uitat pe dinafara! Am stat putin pe ganduri daca sa-l iau, dat fiind ca s-a acumulat mult roz intre trandafirii comandati dar totusi m-am decis la el pentru ca in multe locuri, inclusiv cei care il au prin gradini il prezentau ca fiind foarte florifer, cu o remontanta extrem de buna. Acuma...mai e treaba cu clima la noi...dar totusi l-as incerca

Corina spunea...

E remontant. Chiar foarte frumos si toamna. Trebuie insa sa vad cum fac, nu sta bine langa alti trandafiri, avand frunzisul mai deschis in contrast cu altii de pe gard pare bolnav.Singular, frunzele alea accentueaza luminozitatea rozului.
Antal,aine am program de vizita acolo, si eu sper sa am ce face. Azi am vizitat piata de flori, intamplator. Erau si acolo niste trandafiri interesanti. Pretul la ghiveci e de 25 euro.Abia astept ziua de maine.
Claudia, al meu e deja mare, daca vrei trimit butasi.

Andreea spunea...

As dori eu butasi dacă după zece ani mai aveți.

Trimiteți un comentariu