Souvenir de la Malmaison

Unii trandafiri au nevoie de timp ca sa arate ce pot.Cam asa a fost si cu Souvenir de la Malmaison la mine in gradina.In primul rand, intitial l-am pus intr-o zona putin umbrita. Facea fainare si inflorea sporadic. Fainarea e raritate la mine, nu apare decat pe plantele magnet pentru ea, cum ar fi phloxul.



Apoi l-am mutat, dar,saracul, a intrat la program de taieri, fiindca eram incepatoare si citeam tot felul de prostii. Dar Souvenir de la Malmaison uraste taierile, si deci iar am calcat in strachini.Asa ca, era o tufa cam dezlanata, cu ramuri cam fragile, inflorind din cand in cand. Apoi, am lasat-o patru ani in pace, fara sa tai nimic, in afara de florile ofilite. Si surpriza, ratusca cea urata s-a transformat in lebada. Am realizat atunci de ce este denumita si Queen of Beauty and Fragrance.



La soare, in perioadele foarte calde, cred ca are milioane de flori. Cred chiar ca sunt putine floribunde care o egaleaza. Este mereu in floare pana la primele geruri.



Florile sunt mari, bogate, cu patru zone,alb usor roziu, cu aspect de pudra fina. Parfum ametitor, rafinat, nu ca un bourbon obisnuit. Probabil este ceea ce se cheama parfum de Tea. Si, ca sa mai aiba un atuu, cand floarea se deschide lasa sa se intrezareasca putin de tot zona staminelor, mai mult ascunsa decat vizibila, dar care este un verde galbui, un accent superb la albul pudrat cu roz al petalelor. Stie natura ce sa faca cand vrea sa-ti ia mintile!
Se spune ca insusi Marele Duce al Rusiei, obtinand un exemplar pentru gradina sa, i-a dat numele.

10 comentarii:

Dani P. spunea...

O frumusete !!! Exista si o varianta cataratoare la trandafirul asta, daca nu ma insel ... Poate ne scrii un articol, Corina, despre cum tai trandafirii. Cred, ca si eu, am facut niste greseli la citiva - Felidae, e primul vizat, dar mai sint si altii.

claudia spunea...

Frumos! E un trandafir pe care mi l-am dorit foarte mult, ma bucur ca a ajuns in gradina mea si sper sa ma bucur e toata frumusetea lui.Chiar ma gandisem sa iau si varianta urcatoare dar zice-se ca e mai putin reusit decat tufa. La mine a pornit-o incet, chiar aveam emotii ca nu va supravietui dar pana la urma s-a descurcat si a facut si boboci. La tine cat de inalt a crescut? Ca la toamna il plantez in locul definitiv si n-as vrea sa gresesc.

Unknown spunea...

Un trandafir deosebit,ca dealtfel toţi pe care ii prezinţi pe blog.Numai minunaţii.

Corina spunea...

Dani, ma buur ca-ti place. Da, exista si varianta cataratoare, nu stiu insa cum se comporta ,adica ce ramuri are.

Claudia, are cam 1.10m. Voi pune si o poza cu tufa mai incolo, insa mereu l-am prins dupa ploi puternice, si nu aveam ce pune.

Mihai, ai si tu o parte din minunatii prin curte, abia astept sa vad pozele.

Masha spunea...

Your SDLM is beautiful! I love the gentle colors and the swirl of petals.

Anonim spunea...

Ma plimb foarte des prin aceasta gradina de vis. Urmaresc toate postarile si am inceput sa ma las cuprinsa de dulcea nebunie a trandafrilor. Am si eu trandafiri in gradina dar parca abia acum incep sa le gust adevaratul farmec. Incep, chiar, sa-mi regandesc schema gradinii in functie de aceste frumuseti pe care mi le doresc tot mai intens. Floralia.

http://floralia.sunphoto.ro/

Corina spunea...

Ce frumos. O sa ai gradina pe care ti-o doresti, sunt sigura.

Corina spunea...

Ce frumos. O sa ai gradina pe care ti-o doresti, sunt sigura.

Corina spunea...

Ce frumos. O sa ai gradina pe care ti-o doresti, sunt sigura.

Corina spunea...

Ce frumos. O sa ai gradina pe care ti-o doresti, sunt sigura.

Trimiteți un comentariu