Foc de tabara

Un trandafir foarte cunoscut si cultivat in Romania, creatie Wagner. A fost introdus in comert in 1970.
Provine din alte doua floribunde, una de pe taramuri franceze, Coup de Foudre si alta de origine germana, Paprika.



De la Paprika mosteneste frumoasa calitate de a se inchide puternic pe marginea petalelor, parca floarea se arde, dar intr-un fel frumos. Caracteristica o mosteneste de fapt de la bunica, Cinnabar, care este rosu caramiziu cu margine care se mai inchide.



Este o floribunda frumoasa, de inaltime medie, florile tinute drept, in buchete medii, fara parfum.



Buchetele se ridica putin deasupra nivelului frunzisului, mandre. Bobocii se deschid incet, lasand sa se desfasoare o floare semiinvolta care isi arata staminele. Din acest motiv face si macese, deci toamna e bine sa nu se mai indeparteze florile ofilite.
Infloreste bogat, nu se arde deloc nici in soare puternic, desi unii trandafiri rosii au defectul asta.



Tufa e echilibrata si bine garisita cu ramuri, nu produce lastari iesiti din forma si nici nu isi inclina deloc ramurile. Florile se comporta minunat si la ploaie, si este in general un trandafir foarte sanatos. Valul doi aproape la fel de bogat ca primul. uloarea florilor e oarecum fosforescenta, deci necesita atentie in combinare, paote da niste stridente nedorite
.Pe de alta parte, intr-un grup cu trei-cinci tufe, cand infloresc toti, capteaza toate privirile, nu poate trece neobservat.

5 comentarii:

Dani P. spunea...

Uite, de trandafirul asta stiam, cred ca e primul, pe care l-am gasit ca trandafir romanesc. O culoare fantastica si e de apreciat, ca nu se arde in soare puternic, e lucru rar.

Corina spunea...

Da, nu se arde, doar se ichide, devine chiar pudrat cu negru. Nu reusesc sa prind culoarea exacta, e de fapt un rosu pur, nu e caramiziu, nu e portocaliu. E chiar un trandafir frumos si rezistent, are multe atuuri.Pacat ca nu reusesc sa-i redau culoarea.

Masha spunea...

Beautiful rose, it looks floriferous and healthy.

Corina spunea...

Thank you Masha.
The rose is very nice, the only thing it lacks is a real photographer s hand, like yours.

luckys spunea...

uloarea florilor e oarecum fosforescenta, deci necesita atentie in combinare, paote da niste stridente nedoritegta 5 apk

Trimiteți un comentariu