Paul Lede, Clg.
Un trandafir uimitor. L-as fotografia in fiecare zi.Desi niciodata nu reusesc sa ii prind culoarea.E un piersiciu superb, cu nuante de roz pal. Bobocul se deschide chiar piersica tare, apoi se deschide la culoare, si e de un piersiciu pudrat, fiecare petala parca altfel.Florile sunt uriase, foarte asemanatoare cu cele de Tea, cu un parfum exceptional.Va fi clar o vedeta, deja e plin de florile astea uriase, cu petalele din ultimele randuri rasucite ascutit, asa cum imi place.
Varianta asta urcatoare este un sport al lui Monsenieur Paul Lede, un Th, si a fost descoperit in 1913.

7 comentarii:

Dani P. spunea...

Aaaa, un trandafir de ceai catarator ! Deosebit ! Are niste culori fantastice si petalele rasucite il fac asa de interesant.Cum il cultivi ? Pe suport ?

Corina spunea...

Este de fapt un teahibrid, nu un tea. Deocamdata are trei ramuri, pe care le-am legat de jos, pegging. Cred insa ca la toamna am sa-l mut sa se catere pe un suport, fiindca florile sunt mari si grele si se apleaca putin, deci trebuie vazut de jos.Nu se pleaca foarte tare ,doar putin.

Antal B spunea...

Eu as spune un teahibrid care aduce foarte bine cu un Tea . Foarte frumos si foarte retro , imi place foarte mult !

Dani P. spunea...

Eu, numai ce l-am vazut am fost sigura , ca e Tea. Florile seamana izbitor ...

Corina spunea...

Da, seamana perfect,si se zice ca parfumul e parfum de Tea.

Antal B spunea...

Poate Paul Lede , teahibridul simplu , are aproape in ascendenta Tea , este totusi destul de vechi . Ma gandesc ca influenta Tea nu era diluata mult fiind vorba de TH vechi . Daca ar fi avut mai multe petale centrale puteai sa juri ca e Tea . Este foarte frumos .

Corina spunea...

In poza a treia vezi cat de frumos se desfac petalele centrale, foarte rasucite, acolo e chiar ca un tea. De asta Dani a zis ca e Tea, normal arata la fel.

Trimiteți un comentariu