Bonica

Un trandafir pe care l-as putea numi de incredere.
Ca o bila compacta plina de flori in buchete, fara sa fie intimidat de soare puternic si fara sa fie afectat de ploi.



Florile sunt simpatice, roz in doua tonuri, apar mereu pana toamna tarziu, dupa primul val extrem de bogat. Frunzele marunte sunt verde semilucios, cu tonuri de cupru la ramurile tinere, care e mereu sanatos si lipsit de boli.



Spun ca e o tufa de incredere fiindca nu sufera de nimic, cel putin la mine, se umple de flori, este o tufa medie compacta si foarte reusita.



Dupa primul val, eu otund pur si simplu cu foarfeca electrica de gard viu, pentru a o pastra echilibrata.Nu are nevoie de taieri milimetrice, de atentie deosebita. Toamna face macese portocalii daca nu sunt inlaturate florile de din ultimul val.



A castigat, pe langa inimile gradinarilor, si premii importante, cu ar fi Favorit Mondial, oferit de Federatia Asociatiilor de rozieristi , in 1997. Cu zece ani inaintea acestei distinctii, a primit All American Winner.



Poate fi considerat un trandafir usor de gestionat chiar si de incepatori, fiindca e foarte indurator.
E interesant ca Meilland a creat doi trandafiri cu acest nume -o fi fost in pana de inspiratie, cine stie.



Primul, o floribunda portocalie din 1957. Al doilea acesta roz, mult mai cunoscut.

2 comentarii:

Dalia spunea...

Ce frumos e acest trandafir, si cand este cu flori, si cand este fara flori! Este unu alt trandafir achizitionat (in toamna lui 2010) in urma sfaturile tale, Corina! La mine e micut, dar s-a incarcat cu flori in primul val. A batut si vantul si ploaia peste el, dar parea de neclintit in acele momente. Forma asta compacta si sferica, intr-adevar il ajuta mult.

Corina spunea...

Ma bucur ca esti multumita de el.E frumos.

Trimiteți un comentariu