Frumusetea din jur

Aveti o zi doua la dispozitie, si parca nu ati pleca din tara ? Poate mai exista si oameni din astia pe undeva. Poate vreti altceva decat Nisipurile de aur sau Paralia.
Va recomand o limonada cu gheata la Sibiu.Tocmai m-am intors de acolo, dintr-un oras incarcat de istorie si frumusete.
Atestat ca asezare umana inca din paleolitic, sub ocupatie habsburgica cu mana forte, dar totusi reusind sa fie in acelasi timp si centrul religios al romanilor ardeleni, Sibiul e un oras superb.
Stiu, gasiti mii de date pe internet, dar revin putin.In Sibiu
-primul laborator homeopatic din lume
-se infiinteaza prima monetarie din Transilvania
-a fost documentata prima scoala de pe teritoriul actual al Romaniei
-primul teatru de pe teritoriul actual al Romaniei
-prima farmacie de pe teritoriul actual al Romaniei
-prima linie electrica din sud-estul Europei
-al treilea oras din lume unde e utilizat omnibuzul, un precursol al troleibuzului.Si pe deasupra, in centru, niste terase pe strada cochete, cu bun gust, exemplar de curate, mai mare dragul sa te ascunzi la o limonada cu gheata, sau chiar la un pranz.Pline de flori, cu umbrele mari, cu scaune fotoliu ample si comode.
Am mers intai in piata din centru, sa vad ce s-a mai intamplat de cand n-am mai fost.Aceeasi curatenie, flori frumoase la primarie, porumbeii simpatici care se plimba nestingheriti.Am intrat la Muzeul Bruckenthal, doar in curte, fiindca muzeul il stiu bine, dar auzisem ca s-a reamenajat curtea interioara si sunt cativa trandafiri urcatori. Ce era inflorit era Coral Dawn, clar usor de recunoscut dupa parfum.Am incercat sa dau de Antonello si Donatello von Bruckenthal. Ei sunt cei doi motani ai muzeului, care au si banut cu blazon, ca doar sunt de casa nobila. Nu l-am gasit decat pe unul care lenevea puturos pe una din banci, dar, in timp ce il fotografiam, a devenit brusc interesat de geanta mea si a luat-o la mirosit milimetru cu milimetru.O plimbare frumoasa, care merita facuta mai des.

3 comentarii:

coco spunea...

frumos oras ! revin cu placere de fiecare data !

Masha spunea...

Thank you for the tour, it is such a beautiful town.

corina spunea...

Masha, mabe one day you will plan a visit.

Trimiteți un comentariu