Ferdinand Pichard

Un hibrid perpetual.
Creat in Franta de Tanne.
Nu se stie originea exacta. In orice caz, Graham Thomas l-a studiat si considera ca e clar copil al lui Commandant Beaurepaire, desi nu a reusit sa determine daca provine din seminte ale acestuia sau e chiar un sport al lui.



Il am in gradina de vreo patru ani, insa a tot fost mutat ,deh, mintea incepatorului.
Acum insa si-a gasit locul, se urca intr-un mar,si incepe sa se dezvolte asa cum ii place, e clar un trandafir care merita un loc in gradina.
Florile de un rosu carmin ,cupate, sunt brazdate frumos cu dungi albe, au un parfum puternic, deosebit. Culoarea florilor vireaza, si a doua zi albul e un roz discret si ciclamul merge spre visiniu.



Toate astea pe un frunzis verde intens sanatos,care accentueaza contrastul.
Cel mai important lucru e ca produce flori pana toaman tarziu, unele dupa altele, fara oprire.
Gradina Botanica din Montreal a facut un studiu pe trandafiri maturi, iar FP a reiesit ca fiind una din varitatile cu rezistenta maxima la bolile specifice frecvente,-rugina,fainare, patare neagra- avand infestare doar 0 -5%.
Peter Beales il considera unul din cei mai buni dungati in comert azi, chiar daca au aparut gramada. Are si un mare atuu, parfumul, pe care dungatii de azi nu prea il au.
Poate fi condus si in forma pegging, avand ramuril lungi si elastice.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Flordel,

Foarte frumos, l-am admirat si eu prin gradinile altora (virtual doar). Aveam impresia ca este mai pretentios, mai bolnavicios. Este printre cei mai reusiti asa genul acesta dungat. L-am vazut undeva plin de flori, proprietarul facuse pegging la el, era o nebunie.

Corina spunea...

Nu e deloc bolnavicios, e usor de gestionat si foarte frumos asa plin de flori.
Cred ca ti-a ramas in minte de fapt Variegata di Bologna, care e o mofturoasa, mai ales la mine.

Trimiteți un comentariu