Coral Dawn


Un urcator superb, parfumat. Creat de Boerner in 1952.



Are ca bunici un teahibrid incrucisat cu New Dawn, pe care l-am prezentat in alta postare. Interesant este ca New Dawn a fost prima planta care a primit un certificat de inregistrare in Statele Unite.



Flori mari, cu aer retro, cu petalele rasucite frumos spre exterior, da senzatia de vartej de spuma roz intens. De obicei apar singulare, dar daca sunt cate doua sau trei buchetul se apleaca putin ,gratios. Are un aer melancolic putin.Frunzisul verde inchis mediu lucios, cu cresterile noi mai rosietice.



Parfumul este pentru mine deosebit.Nu este deloc dulceag, ci mai degraba amarui. Sa nu radeti, dar mie imi pare ca are un miros amarui de coaja de lamaie combinat cu picanteria citrica a ghimbirului.



Poate ajunge cam la trei metri.Extrem de rezistent la ger, este zona 5b. Am citit insa ca cineva din zona 3b il creste cu succes, moare tot ce e deasupra solului si reapare fara probleme primavara.

5 comentarii:

Dani P. spunea...

Fara cuvinte, Corina.
New Dawn, a dat niste urmasi de exceptie !

Dalia spunea...

Inca un trandafir splendid! Florile astea mari si atat de incarcate de petale nu sunt afectate de ploaie, vant sau soare puternic? Am avut o perioada in aceasta vara, cu fenomene meteo de acest gen (duse, pe durata scurta, la extrem) si, de exemplu, Rosarium Uetersen s-a ciufulit destul de tare. Alt urcator, Amadeus, cu flori mai mici si mai simple, a ramas proaspat, nimic nu l-a atins.

Corina spunea...

Nu, din fericire nu sufera de seceta sau la ploi.
Faptul ca florile sunt usor de tot plecate face ca floarea sa nu se umple in interior de apa, cum pataste de exemplu Eden Rose, iar faptul ca are petale mai groase il ajuta in privinta soarelui.

Dalia spunea...

Asta este o veste grozava! Si daca mai pun la socoteala si rezintenta la ger, inseamna ca, da, Coral Dawn este un trandafir demn de retinut!

Anonim spunea...

Flordel,

Mai, dar frumos mai este, cu floarea aceea ca la Tea! Iar culoarea ma da gata pur si simplu!
Ce-oi fi avand cu rozul asta spre piersiciu sau somon?
Trebuie sa merg la psihanaliza....

Trimiteți un comentariu